Onze knotwerking

Knotbomen zijn van onschatbare waarde voor de natuur. Ze bieden een schuil- en nestplaats aan dieren en insecten en zijn onlosmakelijk verbonden met ons landschap. Een goed en regelmatig onderhoud van deze bomen is dus heel belangrijk!

Het nieuwe platform Goed Geknot brengt nu de groep enthousiaste vrijwillige knotters nog makkelijker in contact met eigenaars van kleine landschapselementen als knotbomen, houtkanten en hakhoutbosjes. De knotters onderhouden de bomen en krijgen als wederdienst het brandhout gratis mee naar huis. Goedgeknot.be is dus handig voor de kandidaat-knotter én als je knotwerk hebt. 

Ik heb knotbomen in de aanbieding

Bied ze aan via Goed Geknot.be Opgelet: onze knotters snoeien niet in tuinen en vellen geen bomen. Alleen knotbomen in en langs weides en akkers komen in aanmerking.

Ik wil knotter worden

De bomen staan op jou te wachten! Goed Geknot.be brengt je in contact met eigenaars van knotbomen die het onderhoud van hun bomen en houtkanten graag willen uitbesteden. Als knotter krijg je in ruil voor je inzet gratis het brandhout. Handig voor de winter! 

Als startende knotter volg je eerst een opleiding. Zo leer je alle kneepjes van het knotvak om veilig te kunnen werken. Dit zijn de data voor dit seizoen:

  • vrijdag 25 november 2022
  • zaterdag 26 november 2022 (inmiddels volzet)
  • vrijdag 10 februari 2023
  • zaterdag 11 februari 2023

Inschrijven kan via mail naar [email protected]