De knotploeg 'Knotsgek?!'

De Zuid-West-Vlaamse knotploeg 'Knotsgek?!' bestaat uit vrijwilligers die zich op frequente basis met veel enthousiasme en plezier actief inzetten voor natuur en landschap in de regio. Zij doen dit in nauw overleg met het Stadlandschap Leie en Schelde. Iedereen die zich actief wil inzetten is dus meer dan welkom! Wij brengen je in contact met eigenaars van knotbomen die het onderhoud van hun bomen graag willen uitbesteden. Als knotter krijg je in ruil voor je inzet het brandhout. Het takhout wordt op een afgesproken plaats verzameld en wordt door de eigenaar zelf verwerkt.

De Zuid-West-Vlaamse knotploeg gaat steeds professioneel te werk. De leden dragen gepaste beschermingskledij en werken volgens de veiligheidsregels. De knotters krijgen de kans om knot-opleidingen te volgen die het Steunpunt Natuur- en Milieueducatie Leie en Schelde op geregelde tijdstippen organiseert.

Wil je ook graag lid worden van de knotploeg? Schrijf je snel in voor één van de volgende knotopleidingen op 21/11/2020 of 5/12/2020 (geannuleerd wegens de coronasituatie) door een mailtje te sturen naar [email protected] of telefonisch op 056 23 40 17.

Login voor knotters

Download de brochure hier

OPGELET: Hou er steeds rekening mee dat de knotwerken gebeuren door vrijwilligers en we dus niet kunnen garanderen dat uw bomen bij het indienen van een aanvraag nog in hetzelfde jaar zullen worden geknot.

Heb je waardevolle, oude knotbomen (wilg, eik, es, els, populier, linde…) die dringend onderhouden moeten worden? Maar heb je noch de tijd, het materiaal of de goesting om te knotten? Vul onderstaand aanvraagformulier in en wij zoeken voor jou geschikte knotters!

Aan welke voorwaarden moeten de knotbomen voldoen?

  • De knotbomen groeien in het buitengebied d.w.z. op het platteland, niet in een dorpskern of in een woonwijk.
  • De te knotten takken dienen 5 à 6 jaar oud te zijn. M.a.w. er dient voldoende brandhout te zijn.

Als eigenaar blijf je recht hebben op een (eventuele) gemeentelijke knotpremie. Informeer daarvoor bij de milieudienst van jouw stad of gemeente.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

UW KNOTAANBOD AANBIEDEN AAN DE KNOTPLOEG?

Vul graag onderstaande velden in. Best geen foto's toevoegen.