De knotploeg 'Knotsgek?!'

Onze knotwerking
De Zuid-West-Vlaamse knotploeg 'Knotsgek?!' bestaat uit enthousiaste vrijwilligers die zich op frequente basis actief inzetten voor natuur en landschap in de regio. Zij doen dit in nauw overleg met het Stadlandschap Leie en Schelde.

De knotploeg gaat steeds professioneel te werk. De leden dragen gepaste beschermingskledij en werken volgens de veiligheidsregels. De knotters volgen eerst een van de knotopleidingen die het Stadlandschap op geregelde tijdstippen organiseert.

Zelf lid worden van de knotploeg?
Iedereen die zich actief wil inzetten is meer dan welkom! Wij brengen je in contact met eigenaars van knotbomen die het onderhoud van hun bomen en houtkanten graag willen uitbesteden. Als knotter krijg je in ruil voor je inzet gratis het brandhout. Handig voor de winter! Het takhout wordt op een afgesproken plaats verzameld en wordt door de eigenaar zelf verwerkt.

Wil je ook graag lid worden van de knotploeg? Schrijf je snel in voor één van de volgende knotopleidingen door een mailtje te sturen naar [email protected][email protected] of telefonisch op 056 23 40 17

Knotopleidingen 2022 - 2023:

  • vrijdag 25 november 2022
  • zaterdag 26 november 2022
  • vrijdag 10 februari 2023
  • zaterdag 11 februari 2023

Login voor knotters
Knotters van onze huidige knotploeg kunnen hier inloggen.  

Knotwerk in de aanbieding voor onze knotploeg?
Heb je waardevolle oude knotbomen (wilg, eik, es, els, populier, linde…) die dringend onderhouden moeten worden? Heb je noch de tijd, het materiaal of de goesting om te knotten? Vul onderstaand aanvraagformulier in en wij zoeken voor jou geschikte knotters!

Voorwaarden:

  • De knotbomen groeien in het buitengebied d.w.z. op het platteland, niet in een dorpskern of in een woonwijk.
  • De te knotten takken dienen 5 à 6 jaar oud te zijn. M.a.w. er dient voldoende brandhout te zijn.
    Als eigenaar blijf je recht hebben op een (eventuele) gemeentelijke knotpremie. Informeer daarvoor bij de milieudienst van jouw stad of gemeente.
  • Hou er steeds rekening mee dat de knotwerken gebeuren door vrijwilligers en we dus niet kunnen garanderen dat uw bomen bij het indienen van een aanvraag nog in hetzelfde jaar zullen worden geknot.

Ik doe mee!

Vanaf oktober kunt u terecht op een nieuw platform hiervoor. In tussentijd kunnen alle vragen over onze knotwerking gericht worden aan [email protected]