Schrijf je in voor de infosessie 'Boom zoekt Tuin - Klimaatbomen' en plant binnenkort je eigen gratis klimaatboom

Wil je je tuin aanpakken maar weet je niet welke bomen er geschikt zijn voor jouw tuin? Wil je weten welke boom je de mooiste vruchten oplevert of het meest schaduw creëert? Woon je tot slot in Zwevegem, Menen of Anzegem? Schrijf je dan snel in voor de infosessies 'Boom zoekt Tuin' en plant binnenkort je eigen gratis klimaatboom in de tuin!

Het project

In navolging van de succesvolle 'Airkoe' - campagne, waarbij landbouwers schaduwbomen konden bestellen om de nodige verkoeling voor hun vee te voorzien, wordt nu de actie 'Klimaatbomen' uitgerold. Die richt zich specifiek op particuliere tuineigenaars en wil ze bewegen om aanplantingen uit te voeren in eigen tuin. 

Hoe?
Op een gratis infosessie in de gemeente maken de tuineigenaars kennis met het aanbod. De aangeboden bomen zijn streekeigen soorten, wat ervoor zorgt dat ze naast hun klimaateffecten (schaduw, verkoeling, CO² captatie, …) ook een flinke boost betekenen voor de lokale biodiversiteit!

Daarna kan je ter plekke jouw gratis boom bestellen uit de lijst van 15 (één per adres). Opgelet, de plaatsen zijn beperkt dus schrijf je snel in!

Alle informatie vind je op onze website.

Aangemaakt op: 08.08.2022