loading...

Stadlandschap Leie en Schelde

Beleefbaar landschap

Met de aanleg en het beheer van kleine landschapselementen, zoals poelen, hagen, houtkanten en boomgaarden werken we dagdagelijks aan een ecologisch en visueel …

Lees meer
Natuur als buur

Met onze soortbeschermingsacties steken we zelf de handen uit de mouwen om de biodiversiteit een handje te helpen en anderzijds willen we zo veel mogelijk mense…

Lees meer
Speels ontdekken

Aan de hand van allerhande activiteiten en producten proberen willen we iedereen laten kennismaken met de natuur en het landschap waarin we wonen, werken en ont…

Lees meer
Op verkenning

Aan de hand van evenementen, fiets- en wandellussen, brochures en nuttige tips willen we jullie goesting doen krijgen om onze veelzijdige regio te verkennen. La…

Lees meer
pic
In de kijker / 19.11.2016 09:00:00

Dag van de Natuur

Op zaterdag 19 en zondag 20 november 2016 vindt de 38e editie van de ‘Dag van de Natuur’ plaats. Het Stadlandschap Leie en Schelde ondersteunt op heel wat plaatsen de lokale activiteiten die worden georganiseerd.

pic
In de kijker / 04.02.2017 09:00:00

Knotopleiding

Heb je weinig last van hoogtevrees? Heb je groene vingers? En ben je geïnteresseerd in wat extra brandhout voor de winter? Sluit je dan aan bij onze knotploeg ‘Knotsgek?!’ en schrijf je in voor één van onze knotopleidingen.

pic
In de kijker / 05.02.2017 14:00:00

Roofvogelwandeling

Roofvogelwandeling in Sint-Denijs

Nieuws

Rivierdichter schrijft gedicht voor Stadlandschap Leie en Schelde

Rivierdichter Yves De Bosscher schreef een treffend gedicht over het landschap tussen Leie en Schelde dat hij op het eerste verjaardagsfeest van het Stadlandschap Leie en Schelde aan het publiek voorstelde. Lees hier het gedicht!

Lees meer
Bijententoonstelling

Kom met deze unieke bijententoonstelling meer te weten over de fascinerende wereld van de bijen! Kinderboerderij Van Clé zorgt voor begeleiding op maat.

Lees meer
Sfeerfilm Stadlandschap Leie en Schelde

Ontdek de regio Zuid-West-Vlaanderen en het Stadlandschap Leie en Schelde!

Lees meer
Welkom op de nieuwe website

Je hebt het ongetwijfeld al gemerkt: de website van het Stadlandschap Leie en Schelde zit in een nieuw kleedje.

Lees meer
Nieuwe publicatie over knoestige knapen

De brochure 'Knotbomen - knoestige knapen' is een feit. De brochure is een herwerking van een publicatie van de Vlaams-Brabantse regionale landschappen en de provincie Vlaams-Brabant.

Lees meer
Demomarkt over machinaal beheer lokt 80 kijklustigen

Dinsdag 27 febaruari trotseerden een 80-tal mensen de vrieskou voor een bezoekje aan onze demomarkt over machinaal beheer van houtige kleine landschapselementen.

Lees meer